Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Nedelja 06.03.2011.
11:09
Vestionline A
Misterija... Naši građani se u emigraciji bave najrazličitijim poslovima, a veliki problem je što se mnogi ne prijavljuju našim ambasadama pa se o njima malo zna.
Nedelja 06.03.2011.12:29
Pa sta su sve doziveli pre nego sto su pobegli iz ove nase Srbije, nije ni cudo da se ne javljaju! Sad se, kao , drzava zanima da im pomogne, jel ? u slucaju nepogoda? Neki su otisli da zaborave sve nenormalno sto su doziveli i 90-ih i dvehiljaditih! Neka su zivo i zdravo i neka gledaju svoj zivot i svoje porodice! Sto svima i ovde preporucujem!
Nedelja 06.03.2011.12:49
Po popisu u Australiji zivi i radi preko 90000 koji se izjasnise srbima. Mozda se par stotina prijavilo u ambasadu,meni ne pada ni na kraj pameti da se prijavim,5 clanova porodice,sto ce mi to. Srpska zajednica se svela na nesto naroda oko crkve,razni klubovi medjusobno konkurisu,drustveni zivot 0.
Nedelja 06.03.2011.13:12
Prvo drago mi je da svi podaci kojima raspolažu nisu tačni.Drugo,tip kaže da pomognemo otadžbini?Da pomažem onima zbog kojih sam došao ovde?Mogu samo da im pomognem da crknu,njima od mene toliko.I kad se već prosrao toliko,što nije malo kenjao o tome da Srbije kao države nema u mnogim sistemima,mene su hapsili u Bocvani jer Srbija ne postoji,imala je Srbija i cg,ali ne i Srbija čiji pasoš posedujem.Zatvora me spasio Svetski kup u fudbalu,naši igrali,ako ima ekipa koja igra pod imenom Srbija,znači da ta zemlja postoji.Znaš bre koji blam kada ti crnkinja glupa kaže da joj je žao zbog nesporazuma,ali da Moja vlada nije ništa uradila da obavesti svet da više nije YU.
Nedelja 06.03.2011.13:18
Kome bre da se javiš?Nemac kada npr bude uhapšen ili zadržan na kontrolnom punktu neke zemlje,dolazi ekipa iz ambasade ili konzulata.A kad se kojim slučajem ti kao Srbin javiš svojima,odjebu te na jedan,i to još sa komplet seljačkim akcentom,odmažu,ne pomažu.I ne pitaju ko si i šta je bilo,samo spuste slušalicu i ne javljaju se više kad zvoni.Srpkinja jedna je najebala u srednjoj africi zbog Srpskog pasoša,bila je u zatvoru jer niko nije našao za shodno od retarda da potvrdi da je pasoš ok i da nije falsifikat,da nije bilo te njene ekipe iz C krsta,još bi ona bila u ćorci.Ej bre,belkinja u zatvoru sa crnčugama i ovi kao boli nas kurac.I sad mi tu nešto kenjaju da se njima pomogne??????
Nedelja 06.03.2011.13:31
Sa Australijskim pasosem bez problema gde god sam putovao,a ako imam problem ,tu je Australijska ambasada. Nas imam,ali ga ne koristim. Srbija da je stvarno zainteresovana koliko srba zivi u pojedinim drzavama,dobila bi podatke da je trazila. Svake godine se nekoliko milijardi $ slije u Srbiju od nas iz rasejanja koji pomazemo porodice koje su ostale tamo i muku muce,taj novac se potrosi u srbiji i to pomaze vlasti da se duze odrze. Da pomognemo otadzbinu,jedino da ne saljemo novac, a onda najvise ispasta porodica.
Nedelja 06.03.2011.14:10
Pa to je ona muka,kako da ne pomogneš?Ja imam radnu dozvolu i Srpski pasoš,pa imam jebade koliko voliš.Nemožeš ni da zamisliš.Ako negde predam za odlazak u neku zemlju ili slično,glatko me olade.Naročito ako idem online.Sramota.Ko ne veruje nek proba na nekom sajtu za Kanadu,videće šta se desi.Prosto i jednostavno,sa Srpskim pasošem ne možeš nigde,ako i stigneš negde nek ti je Bog u pomoći šta ćeš i kako ćeš.Kad ti vide pasoš misle da si neki krimos,slike su kao sa poternice i još crno bele,slova sitna kao da su krivotvorena.Meni na jednoj granici rekli da sam trebao da kupim bolji falsifakat,jedva sam im objasnio da je original.
Nedelja 06.03.2011.14:11
Npr,ja nemam šanse da dođem u Australiu sa ovim pasošem.Hrvati i slovenci lepo kako čujem sednu na avion i idu u Kanadu npr,kao što bi ja mogao u Nemačku.Tuga i debela bruka.
Nedelja 06.03.2011.14:21
Trajace tako sve dok Srbija ne postane ozbiljna i cenjena drzava,sa jakom ekonomijom, a daleko je do toga. Nek joj je Bog u pomoci.
Nedelja 06.03.2011.14:34
I njoj i nama brate.Mislim da se bar za moga života to stanje neće promeniti.Meni tek predstoji kopanje da se isčupa što se isčupati može.A repovi dugački i samo me koče.Moje kolege sa eng pasošem idu kuda hoće,ja moram da vadim vizu i ako idem u wc maltene.Ima i onih fora kupljenih,ali nisam baš siguran ni u to,kada terba da se ide u neku normalnu državu,može biti zeznuto i da mnogo košta.
Nedelja 06.03.2011.14:29
Izjavi Ministar Sreckovic i ostade ziv da na Tasmaniji zive i rade biznismeni tajkuni. Veoma dobro poznajem prilican broj porodica i strucnjaka od elektro,do masinskih ing,i drugih struka,koji dobro zaradjuju,neki imaju svoje firme.ali eto nas Ministar misli da samo tajkuni mogu biti uspesni. Radio sam na Tasmaniji veliki projekat,dobro poznajem situaciju,ali posle ove njegove tvrdnje nece mu biti prijatno ako kojim slucajem se nadje na Tasmaniji.
Nedelja 06.03.2011.15:17
Mozda je mislio na Tunguziju! Toliko je pismen! A moze da optuzuje navodne tajkune tamo, a ovde neka kaze rec protiv Miskovica i nema ga vise u politici!
Nedelja 06.03.2011.15:18
" ali nas je slučaj „Šarić" promovisao kao šefove narkokartela" Promovisao je Monte Negro, a ne Srbiju!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)